طلاق غیابی

طلاق غیابی

طلاق غیابی

آیا تا کنون در رابطه با موضوع طلاق غیابی چیزی شنیده اید؟  به گفته وکیل خانواده طلاق غیابی یکی از مهم ترین موضوعاتی میباشد که در زندگی مشترک زن و مرد برای هر دو آنان بسیار مهم است و در صورتی که هر یک از آنها به مدت طولانی و تحت شرایط خاصی در زندگی زناشویی حضور نداشته باشند، یکی از طرفین میتواند با صلاحدید دادگاه برای طلاق غیابی اقدام نماید.

در اینصورت، رأی صادره از دادگاه که در غیاب شخصی که تقاضای طلاق کرده است نوع طلاق غیابی محسوب می شود. رای غیابی در صورتی صادر می شود که ابلاغیه وقت رسیدگی به هر دلیلی دست شخص نرسیده و در جلسه دادرسی حضور پیدا نکرده است. رای غیابی ظرف مدت 20 روز قابل واخواهی در همان شعبه دادگاه می باشد.

مراحل طلاق غیابی از طرف مرد

مطابق مقررات قانون مدنی ، حق طلاق با مرد می باشد مرد حق طلاق دارد و هر زمان که بخواهد می تواند نسبت به طلاق اقدام نماید در این راستا بعد از ثبت دادخواست حتی بدون حضور زن نیز می تواند نسبت به اخذ حکم طلاق اقدام نماید.

در صورتی که زن در جلسه دادگاه حضور نیابد حکم طلاق غیابی صادر می شود ولی اجرای صیغه صیغه طلاق و ثبت آن منوط به پرداخت حقوق مالی زوجه مانند قبیل نفقه، مهریه و اجرت المثل ایام زندگی مشترک می باشد.

چنانچه در طلاق غیابی به درخواست مرد اگر مهریه زن قبلا پرداخت نشده باشد یا مطالبه نشده باشد مرد در صورت ملائت باید حین طلاق مهریه را بپردازد و در صورت عجز از پرداخت باید نسبت به ثبت دادخواست اعسار از پرداخت مهریه اقدام نماید.

طلاق غیابی

مراحل طلاق غیابی از طرف زن

قانونگذار کشور ما با در نظر گرفتن مصلحت و شرایط همسر در چنین مواردی و مجهول المکان بودن و یا عدم حضور همسر متقاضی در زندگی مشترک دادگاه اقدام به صدور حکم طلاق غیابی می نماید.

اما قبل از صدور چنین حکمی اصولا تشریفات قانونی مربوط به ان باید به طور کامل طی شود؛ چرا که ممکن است پس از مدتی همسر فرد مجددا به زندگی مشترک بازگردد. در تمام مراحل طلاق غیابی حضور یک بهترین وکیل طلاق لازم است. شرایط طلاق غیابی از طرف زن به شرح ذیل می باشد :

1-با استناد به ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی میتوان در مورد طلاق غیابی به این موضوع اشاره کرد که که مقرر داشته است «هر گاه شخصی چهار سال تمام غایب مفقو دالاثر باشد، زن او می تواند تقاضای طلاق کند، در این صورت با رعایت ماده ۱۰۲۳ حاکم او را طلاق می دهد.» غایب مفقودالاثر کسی است که از غیبت او مدت بالنسبه مدیدی گذشته و از او به هیچ وجه خبری نباشد.

براساس ماده ۱۰۲۳ قانون مدنی دادگاه پس از تقدیم دادخواست طلاق از طرف زن در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار، سه دفعه متوالی به فاصله یک ماه آگهی می کند و اشخاصی را که ممکن است اطلاعاتی راجع به غایب داشته باشند دعوت می نماید تا دادگاه را از شرایط غایب مطلع نمایند.

در صورتی که یک سال از تاریخ انتشار اولین آگهی بگذرد و آثاری از حیات غایب نرسد دادگاه حکم طلاق را صادر می کند و ماده ۱۱۵۶ تصریح دارد: « زنی که شوهر او غایب مفقودالاثر بوده و حاکم او را طلاق داده باشد، باید از تاریخ طلاق عده وفات نگاه دارد.»

چنانچه شوهر قبل از انقضاء مدت عده مراجعت نماید، حق رجوع به همسر مطلقه خود را دارد ولی اگر مراجعه شوهر بعد از اتمام ایام عده زن باشد برای مرد حق رجوع نیست.

براساس قانون مدنی کشور ما ، زنی که شوهر او غایب مفقودالاثر بوده و حاکم او را طلاق داده باشد، باید از تاریخ طلاق غیابی عده وفات نگاه دارد، چنانچه شوهر قبل از انقضاء مدت عده مراجعت نماید، حق رجوع به همسر مطلقه خود را دارد ولی اگر مراجعه شوهر بعد از اتمام ایام عده زن باشد برای مرد حق رجوع نیست.

2-طلاق زوجه با استناد به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی و طبق بندهای ۸ و ۱۱ عقدنامه و ترک منزل به مدت 6 ماه چنانچه غیبت شوهر برای وی ایجاد عسر و حرج کرده باشد و ادامه زندگی برای وی مشقت آور و زجرآور شده باشد می تواند تقاضای طلاق غیابی نماید.

زیرا نشوز صفتی است که می تواند بر زوج و زوجه عارض شود و در صورتی که شوهر نتواند از انجام تکالیف زناشویی برآید عنوان نشوز بر وی نیز صدق می کند و بلاتکلیفی زن ممکن است سلامت و بهداشت روحی و روانی و به تبع آن سلامت جسمانی زن را تهدید کند و برای وی ایجاد عسر و حرج نماید.

3-در صورتی که زن از شوهرش وکالت در طلاق گرفته باشد می تواند بدون حضور شوهر خود طلاق بگیرد. توجه داشته باشید که این طلاق اگر چه بدون حضور شوهر انجام می شود اما طلاق غیابی محسوب نمی شود و نوعی طلاق توافقی محسوب می شود. نکته : اجرای حکم غیابی منوط به معرفی ضامن می باشد.

طلاق غیابی

آیا در طلاق غیابی مهریه به زن تعلق می گیرد؟

مهریه یکی از مهم ترین حقوق مالی زن محسوب می شود. در صورت بودن شرایط طلاق غیابی زن می تواند تمام مهریه خود را مطالبه کند و دادگاه ضمن صدور رای باید نسبت به مهریه نیز رای صادر کند و در خصوص مهریه تعیین تکلیف کند.

در صورتی که زن باکره نباشد مستحق دریافت تمام مهریه است و اگر باکره باشد در این صورت نصف مهریه به او تعلق می گیرد. نکته ای که باید به توجه کرد در طلاق غیابی زن می تواند با معرفی و توقیف اموال مرد نسبت به مطالبه مهریه اقدام نماید.

جهت مشاوره حقوقی با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − هفده =

اسکرول به بالا