طلاق به دلیل خیانت

طلاق به دلیل خیانت

طلاق به دلیل خیانت

به گفته وکیل خانواده برای اقدام به طلاق به دلیل خیانت همسر باید خواهان ( زن یا مرد) بتواند با استفاده از ادله کافی و معقولانه این موضوع را به اثبات برسانند، در غیر این صورت خوانده پرونده این اختیار را دارد که به دلیل تهمتی که به او وارد شده است و باعث زیر سوال رفتن آبرو و حیثیت او شده است، برای اعاده حیثیت به مراجع قضایی مراجعه نماید.

بررسی جوانب حقوقی طلاق به دلیل خیانت همسر

یکی از ملزومات اساسی تشکیل زندگی زناشویی، وجود صداقت و وفاداری متقابل زن و مرد نسبت به یکدیگر است. هیچگونه بهانه ای برای ایجاد رابطه ی نامشروع و خیانت به همسر در مراجع قضایی قابل قبول نمیباشد.

برای اقدام به طلاق به دلیل خیانت همسر باید خواهان ( زن یا مرد) بتواند با استفاده از ادله کافی و معقولانه این موضوع را به اثبات برسانند، در غیر این صورت خوانده پرونده این اختیار را دارد که به دلیل تهمتی که به او وارد شده است و باعث زیر سوال رفتن آبرو و حیثیت او شده است، می تواند برای اعاده حیثیت به مراجع قضایی مراجعه نماید.

طلاق به دلیل خیانت مرد به زن

بر اساس قانون کشور ما، تنها در صورتی مرد میتواند برای ازدواج دوم ( چه دائم و چه موقت) مجددا اقدام نماید که از همسر اول خود اجازه گرفته باشد و او را از این موضوع آگاه کرده باشد. در غیر این صورت عقد دائم یا موقت و برقراری ارتباط نامشروع با زنان دیگر موجب خیانت است و زن میتواند با ارائه ی مدارک مستدل در دادگاه برای طلاق به دلیل خیانت اقدام نماید.
به عنوان یک قاعده ی کلی میتوان گفت که هر گونه رابطه ی مرد با زنان نامحرم نمیتواند موجب صدور حکم طلاق به دلیل خیانت شود و تنها در مواردی امکان صدور این حکم وجود دارد که زن یکی از مدارک زیر را به دادگاه ارائه دهد :

  1. عقدنامه مرد با زن دیگر.
  2. صیغه نامه.

در مواردی که زن نتواند صیغه نامه ی مذکور را پیدا کند اما از ازدواج موقت همسرش با زن دیگری اطلاع داشته باشد، میتواند با استناد به اینکه صیغه نامه در دفتر ازدواجی مورد عملیات ثبت قرار گرفته است از قاضی پرونده بخواهد تا دستور انجام بررسی و تحقیقات لازم در این زمینه را صادر نماید.

نکته : ناگفته نماند که تنها در مواردی زن این اختیار را دارد که با داشتن مدارک و ادله موجود مبنی بر ازدواج مجدد مرد، درخواست طلاق را ثبت کند که عدم ازدواج مجدد مرد جز شروط ضمن عقد باشد و در سند ازدواج نیز این موضوع ثبت شده باشد، در غیر این صورت خیانت مرد جز دلایل قانونی و کافی برای ارائه درخواست طلاق به دلیل خیانت از جانب زن نیست.

اگر رابطه نامشروع شوهر ثابت شود و زوجه نسبت به شکایت رابطه نامشروع اقدام نماید و حکم بگیرد و به نظر دادگاه  از مصادیق عسر و حرج باشد و هم از مصادیق بند های دوم و نهم شروط ضمن عقد نکاح، به شرطی که قبلا توسط مرد امضا شده باشد، زن می تواند تقاضای طلاق به دلیل خیانت نماید.

مطالب مرتبط : به اجرا گذاشتن مهریه

طلاق به دلیل خیانت

طلاق به دلیل خیانت زن به مرد

در هر زمان که مردی متوجه شود که همسر او دارای ارتباط و دوستی با مرد نامحرم دیگری میباشد و از طریق پیامک و یا شبکه های اجتماعی با فرد دیگری ارتباط برقرار کرده است، این اختیار قانونی را دارد که برای درخواست طلاق به دلیل خیانت به مراجع قضایی مراجعه نماید. البته توجه داشته باشید که در چنین مواردی مرد باید ادله کافی را برای ارائه به دادگاه داشته باشد.

در ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی به مجازات زنانی که به ارتکاب جرم روابط نامشروع میان زن و مرد پرداخته شده است، بر اساس متن این ماده هر گاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب رابطه نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه ‌شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه‌کننده تعزیر می‌شود.

نکته: اگر مرد یا زن با وجود نداشتن اطلاعات و اسناد و مدارک کافی برای ارائه دادخواست طلاق به دلیل خیانت به محاکم قانونی مراجعه کنند و در نهایت نیز خیانت طرف مقابل ثابت نشود، خوانده می تواند اعاده حیثیت کند و خواهان نیز از جانب دادگاه و صدور رای به 80 ضربه شلاق ( جرم قذف ) محکوم خواهد شد.

مستند قانونی خیانت زن به همسرش

مطابق قانون حکم خیانت زن به شوهرش  با توجه  به نوع  رابطه  ای که زن با مرد نامحرم برقرار می کند متفاوت است .

مطابق ماده 225 قانون مجازات اسلامی بخش حدود : را بطه جنسی زن شوهردار با مردبیگانه ای که او هم  همسر دارد . که مجازات آن حسب ماده 225 قانون مجازات  در صورت اثبات  این رابطه جنسی ، رجم  (اعدام ) میباشد. البته این نکته قابل توجه است که اگر مرد نامحرم دارای همسر دایمی باشد این مجازات در نظر گرفته میشود در غیر این صورت حد زنا برای مرد  مجرد ، صد ضربه شلاق میباشد.

مطابق ماده 637 قانون مجازات اسلامی هرگاه بین زن  ومردی که بین آن ها علقه زوجیت نباشد مرتکب رابطه نامشروع و یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل و مضاحعه  ( مانند تماس فیزیکی ، بغل کردن ، بوسیدن ، رابطه پیامکی و …) شوند به شلاق تا 99 ضربه محکوم خواهند شد.

راههای اثبات خیانت

یکی از جرایمی که در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری گردیده ای خیانت کردن است.  مطابق قانون مجازات اسلامی ، هر گاه بین  زن و مردی رابطه زوجیت نباشد مرتکب جرم رابطه نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا 99 ضربه محکوم  می شوند. راههای اثبات خیانت به شرح ذیل می باشد :

  • اقرار متهم که باید شخص خیانتکار باید در حضور بازپرس یا قاضی دادگاه به جرم خیانت خود اعتراف نماید.حد نصاب اقرار برای اثبات، یکبار می باشد که باید در دادگاه و نزد قاضی باشد.
  • ارائه صیغه نامه موقت توسط شاکی به دادگاه  است. اگر مردی بدون اجازه زن خود اقدام به ازدواج موقت یا دائم نماید مرتکب خیانت شده است. زن ‌‌می تواند به این دلیل تقاضای طلاق به دلیل خیانت نماید.
  • شهادت شهود : شهادت دو مرد به وجود رابطه نامشروع بین متهمین
  • علم قاضی : عبارت از یقین حاصل از مستنداتی که نزد وی مطرح میشود مانند نظریه کارشناس ، معاینه محل ، تحقیقات محلی ، اظهارات مطلعین و سایر اماراتی که قاضی می تواند با انجام تحقیقات مقتضی نسبت به جرم ارتکابی یقین حاصل نماید.اماره قضایی : هرگونه  عکس و فیلم یا پیامک یا اسکرین شات از پیامهای همسر که نشانه هایی از خیانت همسر و حکایت از داشتن رابطه نامشروع زن یا مرد متاهل داشته باشد اماره قضایی محسوب میشود.

طلاق به دلیل خیانت

اگر زن خیانت کند حق دریافت و مطالبه مهریه را دارد؟

خیانت زن به مرد و داشتن رابطه نامشروع زن باعث از بین رفتن حق مهریه ی او نمی شود و در هر صورت مرد باید این حق قانونی زن را بپردازد. البته در مواقعی شاهد بوده ایم که زنان به دلیل ترس از آبرو ریزی و تهدید همسر مهریه خود را به زوج بذل می نمایند.

اما در حالت کلی و طبق قوانین حقوقی داشتن رابطه نامشروع نمی تواند باعث اسقاط مهریه شود. در هر صورت مرد می بایست این حق قانونی را پرداخت نماید و همچنین زن می تواند آن را طریق  از دادگاه مطالبه نماید، حتی اگر محکوم به جرم رابطه نامشروع گردیده باشد.

حق طلاق به دلیل خیانت  زن به همسرش

خیانت زن  به همسرش و رابطه نامشروع با مرد نامحرم میتواند از  مصادیق بارز سوء معاشرت  باشد که حیثیت خانوادگی را تحت تاثیر قرار داده ولی طبق قانون مرد برای طلاق زن نیاز به ارائه هیچ دلیلی  به دادگاه نیست. ولی برعکس اگر زن بتواند رابطه نامشروع همسرش را در دادگاه اثبات نماید این موضوع میتواند از مصادیق عسر و حرج به دلیل سوء رفتار و سوء معاشرت زوج باشد که مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون زوجه میباشد.

نمونه آراء قضایی متفاوت  در رابطه با رابطه نامشروع زوجه

  • محکومیت قطعی کیفری مبنی بر رابطه نامشروع زوجه نمی تواند مثبت عدم صلاحیت اخلاقی زوجه و اشتهار او به فساد اخلاقی و سلب حضانت دختر از مادر باشد.
  • با توجه به نظریات مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه  و آراء صادره از محاکم ، صرف مکالمه تلفنی و قدم زدن در پارک یا خیابان و یا تنها بودن زن و مردی در یک جا اعم از داخل منزل یا وسیله نقلیه بودن را از مصادیق رابطه نامشروع  موضوع ماده637 قانون مجازات اسلامی نداشته است و رابطه نامشروع مستلزم حصول قناعت وجدانی برای دادگاه است.
  • اثبات رابطه نامشروع هر یک از والدین که حضانت طفل با اوست، مثبت عدم صلاحیت اخلاقی وی بوده و موجب سلب حضانت می شود.
  • وقوع جرم رابطه نامشروع غیر از زنا در شب عاشورای حسینی از موارد تشدید مجازات است.
  • صرف اثبات رابطه نامشروع زوجه، مبین نشوز وی و موجب اسقاط  نفقه و اجرت المثل ایام زوجیت نیست.
  • رابطه نامشروع زوجه از مصادیق بارز سوء معاشرت وی نسبت به زوج است و موجب انتفاء تعلق اجرت المثل به وی خواهد شد.
  • ارسال پیامک های عاشقانه اماره بر وقوع رابطه نامشروع  است.
  • رابطه نامشروع  ، طرفینی است و صرف اقرار یکی از طرفین در صورت انکار دیگری برای اثبات جرم کافی نیست.

چگونگی طرح شکایت خیانت همسر

  1. ابتدا مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی و یا کلانتری محل برای ثبت شکواییه.
  2. ارسال شکواییه به مرجع قضایی برای بررسی مفاد شکواییه و مستندات تقدیمی  و انجام تحقیقات.
  3. ابلاغ اخطاریه برای حضور متهم در مرجع قضایی که البته در حال حاضر تمامی اقدامات قضایی به شما از طریق ابلاغ الکترونیکی خواهد بود.

جهت مشاوره حقوقی در خصوص طلاق به دلیل خیانت با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + یک =

اسکرول به بالا