طلاق به دلیل بیماری همسر

نحوه و شرایط طلاق به دلیل بیماری همسر

طلاق به دلیل بیماری همسر 

طلاق به دلیل بیماری همسر ، مطابق مقررات قانون مدنی حق طلاق در قانون ایران با مرد می باشد و زن برای گرفتن طلاق نیازمند دلایل محکه پسندی می باشد. در صورتی که مرد درخواست طلاق به دلیل بیماری همسر را داشته باشد  بیماری روانی و صعب العلاج در زوجه موجب از بین رفتن حقوق مالی زوجه نمی شود و حقوق مالی زوجه همچنان پا بر جا خواهد بود. بنابراین مرد می تواند با پرداخت کامل حقوق مالی زوجه از طریق دادگاه او را طلاق دهد.

چنانچه زوج دارای بیماری صعب العلاج باشد و یا بیماری روانی زوج موجب سوء رفتار و معاشرت وی گردد زوجه می تواند از دادگاه درخواست طلاق نماید حتی اگر با مخالفت زوج مواجه شود. البته در اینجا نکته مهم و حائز اهمیت این است که زوجه باید بتواند مدارک محکمی مبنی بر بیماری زوج به دادگاه ارائه دهد. در خصوص اطلاعات بیشتر راه های گرفتن طلاق زنان کیلیک نمایئید.

حسب بند 5 ماده 1120 قانون مدنی مبتلا بودن زوج به بیماری های صعب العلاج روانی یا هر عارضه ی صعب العلاج  که زندگی مشترک را به مخاطره بیاندازد موجب عسر و حرج زوجه می شود و زوجه با اثبات عسر و حرج و تشخیص دادگاه رسیدگی کننده زوج را  مجبور به طلاق می نماید.

در طلاق به دلیل بیماری همسر به درخواست زوجه،  زوجه اولا باید ثابت نماید که زوج دچار بیماری صعب العلاج و یا درگیر بیماری روانی می باشد که موجبات سوء معاشرت و سوء رفتار او شده است. دوما باید عسر و حرج خود را در دادگاه به اثبات برساند.

بنابراین، مطابق مقررات قانون مدنی، ابتلاء زوج به بیماری‌های  صعب العلاج روانی یا مسری یا هر عارضه دیگری که زندگی مشترک را به مخاطره بیاندازد از موجبات عسر و حرج (سختی و مشقت) می باشد و زن می تواند دادخواست طلاق به دلیل عسر و حرج مطرح نماید.

اثبات بیماری شوهر چگونه امکان‌پذیر است؟

زن با اثبات ادعای خود به دادگاه مبنی بر بیماری همسر و قانع نمودن قاضی با توجه به  ارایه  مدارک پزشکی، اقرار صحیح، شهادت شهود، معاینه پزشکی قانونی و یا تحقیقات محلی می تواند برای گرفتن طلاق به پرونده کمک کند.

نکته مهم و حائز اهمیت در پرونده بدین شرح است که اگر زوج بعد از عقد مبتلا به جنون شود طبق مقررات قانون مدنی این امر موجب فسخ نکاح می گردد. لذا، حتی اگر هنگام عقد نکاح هم یکی از طرفین مجنون باشد طبق قانون، عقد نکاح و زوجیت بین آن ها فسخ می شود. طبق ماده قانون 1121 قانون مدنی جنون زن یا شوهر چه دائمی باشد یا دوره ای برای طرف مقابل موجب حق فسخ خواهد شد.

ماده ۱۱۲۱ قانون مدنی «جنون هر یک از زوجین به شرط استقرار اعم از این که مستمر یا ادواری باشد برای طرف مقابل موجب حق فسخ است.»

کدام اختلالات روانی بیشتر منجر به طلاق می گردد؟

هر جامعه ای دارای سری آداب و رسوم و اصول فرهنگی و رفتاری  خاص خود می باشد که مورد قبول و پذیرش افراد آن جامعه می باشد و با این تعاریف و اصول است که افراد در جامعه زندگی می کنند. حال اگر افراد رفتاری  خارج از چهارچوب تعریف شده و ارزش های جامعه داشته باشند موجب ناهنجاری های عمومی و خارج از عرف می گردند. طبق موارد فوق و تعاریف گفته شده این رفتارهای ناهنجار موجب اختلالات روانی شده که یکی از دلایل طلاق در جامعه و خانواده ها محسوب می شود.

بیماری صعب العلاج و مهریه

بنابراین اختلالات روانی، قکری، رفتاری که باعث آزار و اذیت خود شخص می گردد مانند اضطراب، افسردگی و….. که در اینصورت به  دیگران آسیبی وارد نمی شود. اما در مقابل حالاتی در بیماری های روانی هستند مانند بدبینی، شکاکی، وسواس فکری که نه تنها باعث آزار خود فرد است بلکه موجب آزار اشخاص دیگر من جمله همسر فرد می شود که موجب مخاطرات و بروز مشکلاتی در زندگی مشترکشان می شود که نهایتا منجر به طلاق می گردد.

جهت مشاوره حقوقی با وکلا و کارشناسان ما با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. فاطمه یعقوبی وکیل پایه یک دادگستری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + 16 =

اسکرول به بالا