وکیل طلاق توافقی

وکیل طلاق توافقی

وکیل طلاق توافقی

وکیل طلاق توافقی فردی است که عهده دار انجام طلاق توافقی می باشد. با توجه تغییرات صورت گرفته در سال 1397 چنانچه زوجین بخواهند نسبت به طلاق اقدام نمایند مراحل آن برای زوجین بسیار دشوار و خسته کننده می باشد  و داشتن وکیل طلاق توافقی در این زمینه باعث تسریع روند پرونده می شود.

در گروه وکلای یعقوبی تمامی مراحل طلاق توافقی توسط وکیل متخصص طلاق توافقی که از وکلای با تجربه دفتر ما می باشند به صورت کاملا قانونی و تخصصی انجام می شود. هزینه انجام پرونده با توجه به سابقه و تجربه وکیل طلاق توافقی متفاوت می باشد. برای اطلاع در خصوص هزینه ها با شماره های دفتر تماس بگیرید.

وکیل طلاق توافقی با تجربه با استفاده از تکنیک ها و آگاهی به رویه محاکم تمامی مراحل پرونده را از ثبت دادخواست تا اجرای صیغه طلاق در دفترخانه ظرف مدت 7 الی 10 روز کاری انجام می دهند و نیازی به حضور زوجین در هیچ یک از جلسات دادگاه و مراکز مشاوره نمی باشد.

بخشنامه جدید طلاق توافقی

در تاریخ اول آذر ماه 1397 بخشامه ای از طرف قوه قضائیه خطاب به مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی صادر شده است که طی آن دفاتر الکترونیک قضایی مجاز به ثبت دادخواست طلاق توافقی بدون داشتن گواهی مرکز غربالگری یا مشاور خانواده نیستند. یعنی زوجین برای انجام طلاق توافقی بدوا باید به نسبت به ثبت اطلاعات و مشخصات خود در سامانه تصمیم (سامانه سازمان بهزیستی) به آدرس  ww.zaman.behzist.net  اقدام و با دریافت کد پیگیری به مراکز غربالگری معرفی شوند .

مطابق بخشنامه جدید طلاق توافقی، در زمان ثبت دادخواست طلاق توافقی، داشتن گواهی عدم انصراف از طلاق الزامی است و دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مجاز به  ثبت دادخواست طلاق توافقی بدون گواهی عدم انصراف از طلاق نمی باشند.

وکیل طلاق توافقی

چگونه می توان درخواست طلاق توافقی را طرح کرد؟

برای طرح درخواست طلاق توافقی در نخستین گام می بایست دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش توسط زوجین یا وکیل طلاق توافقی به دادگاه خانواده تقدیم شود. رسیدگی به دعوای طلاق توافقی منوط به پرداخت هزینه دادرسی است، لیکن سایر مقررات و تشریفات دادرسی مدنی در مورد این دعوا اجرا نخواهد شد.

از نظر قانون ایران طلاق حق یکجانبه ای می باشد، که اختیار آن در دستان مرد است. البته با تصویب قانون حمایت خانواده در سال 1391، موارد طلاق توافقی نیز به عنوان یکی از انواع طلاق پذیرفته شده است. لیکن به طور کلی باید در نظر داشته که انجام هر نوع طلاق در دفاتر اسناد رسمی ازدواج و طلاق یا هر جای دیگر، منوط به صدور گواهی عدم سازش توسط دادگاه خانواده است.

درخواست طلاق توافقی می بایست بر روی برگه دادخواست نگارش یابد. دادخواست، فرم چاپی خاصی است که مشخصات هویتی طرفین و موضوع دعوی در صدر آن قید می گردد.. ریاست دادگاه نخست برای ایجاد صلح و سازش و انصراف زوجین از طلاق تلاش می نماید. چنانچه اقدامات دادگاه برای ایجاد سازش موثر نبود، دادگاه نهایتاً گواهی عدم سازش را صادر می نماید.

با قطعی شدن گواهی عدم سازش زوجین ظرف مدت 3 ماه می بایست در دفاتر رسمی ثبت ازدواج و طلاق حضور پیدا کرده و نسبت به جاری نمودن صیغه طلاق اقدامات لازم را انجام می دهند. طلاق توافقی اصولاً از انواع طلاق بائن به شمار می رود، یعنی پس از خواندن صیغه طلاق رابطه زوجیت به طور کامل از بین می رود و دیگر برای شوهر حق رجوع نیست.

هنگام طرح درخواست طلاق توافقی، مطابق با قانون حمایت خانواده زوجین می بایست ضمائمی را به همراه دادخواست به دفتر دادگاه تقدیم نمایند. از آن جمله می توان به گواهی عدم انصراف از طلاق، سند ازدواج، شناسنامه و کارت ملی زوجین اشاره کرد.

در صورتی که زوجین همچنان بر تصمیم خود استوار باشند، دادگاه خانواده گواهی عدم سازش را صادر می نماید. همانطور که اشاره شد دادگاه خانواده در ضمن صدور رای در خصوص مسائلی مثل حق حضانت اطفال و پرداخت نفقه تعیین تکلیف می نماید. پس از صدور گواهی عدم سازش زن و شوهر باید در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق حضور پیدا کرده و صیغه طلاق توافقی را جاری سازند. با جاری ساختن صیغه طلاق توافقی رابطه زوجیت زن و شوهر به طور کامل قطع می گردد. در واقع طلاق توافقی از جمله طلاق های بائن به شمار می رود و پس از جاری ساختن صیغه طلاق برای شوهر حق رجوع و بازگشت به زندگی زناشویی وجود ندارد. اجرای طلاق توافقی در دادگاه خانواده مستلزم پرداخت حق ثبت است.

در مواردی که زوجه در طلاق وکالت بلاعزل دارد، نیازی به حضور شوهر در دفترخانه برای خواندن صیغه طلاق نیست. بلکه در این موارد زوجه قانوناً می تواند به نمایندگی از شوهر، خود را طلاق دهد.

قانون جدید طلاق توافقی در سال 1401

از سال 1397 روند انجام طلاق توافقی دستخوش تغییراتی گردیده است و اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق از مراکز مشاوره برای ثبت دادخواست طلاق توافقی الزامی می باشد. مورخ 1/9/ 1397 مطابق بخشنامه شماره یک 55/13104/ 9000 مورخ 5/9/1397 خطاب به مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دفتر های مذکور مجاز به ثبت درخواست بدون داشتن گواهی مرکز غربالگری یا مشاوره خانواده نیستند. اصطلاحاً به آن” گواهی عدم انصراف از طلاق” گفته می شود.

برای گرفتن گواهی عدم انصراف از طلاق زوجین ابتدا باید در سامانه تصمیم به آدرس zaman.behzisti.net  ثبت نام  و در وقت مقرر در مراکز مشاوره حضور و به مشاوره خانواده معرفی میشوند. جلسات مشاوره حدودا 5 جلسه و 45 روز می باشد. چنانچه مشاورخانواده نتواند زوجین را از طلاق منصرف کند گواهی عدم انصراف از طلاق برای زوجین صادر می شود.

با توجه به اینکه مراحل طلاق توافقی از آذر ماه سال 97 تا اکنون دستخوش تغییراتی گردیده است روال انجام طلاق توافقی توسط زوجین و خود وکلا متفاوت می باشد. بدین شرح که اگر زوجین خودشان مراحل طلاق را انجام دهند بدوا باید در سامانه تصمیم ثبت نام و بعد از ان به مراکز غربالگری جهت مشاوره معرفی می شوند.

مدت زمان مشاوره 45 روزه می باشد و مدت جلسات آن با توجه به شرایط زوجین بین 1 تا 5 جلسه می باشد. بعد از اتمام جلسات مشاوره چنانچه زوجین اصرار بر طلاق داشته باشند گواهی عدم انصراف صادر می شود و زوجین پس از ان می توانند نسبت به ثبت دادخواست طلاق توافقی اقدام نمایند.

زوجینی که قصد طلاق توافقی را دارند می توانند با شماره های مندرج در سایت تماس و انجام طلاق توافقی را به وکلای طلاق توافقی محول نمایند. مدت زمان انجام  آن از زمان تقدیم دادخواست تا اجراء حکم در دفاتر ازدواج و طلاق  7 تا 10 روز می باشد.

Consensual-divorce

شرایط طلاق توافقی

طلاق توافقی همانطور که از نام آن پیداست طلاقی است که زن و شوهر قصد طلاق را به صورت توافقی و یا تفاهمی دارند و در خصوص مهريه، اجرت المثل ایام زندگی مشترک ، نفقه، جهیزيه، حضانت و ملاقات فرزند  به توافق رسیده اند.

یکی از مهم ترین موضوعات در طلاق توافقی موضوع مهریه زن می باشد که حتما باید بین زن و شوهر توافقاتی صورت گرفته باشد. به عنوان مثال زن و شوهر توافق مي کنند که زوجه تمام یا بخشی از مهريه را در قبال طلاق ببخشد يا کل آن رادريافت کند و يا  مهریه زن با شرایط  اقساطی پرداخت شود. لازم به ذکر است که زن اجباری به بخشش تمام مهریه ندارد.

در صورتی که زوجین در خصوص مهریه و سایر حقوق مالی به توافق برسند توافقات آنها توسط  وکیل متخصص طلاق توافقی صورتجلسه و به امضای زوجین خواهد رسید و  توافقات زوجین در راي دادگاه منعکس خواهد شد و قابليت اجرا دارد.

با تقدیم درخواست طلاق توافقی در خصوص چه موضوعاتی تصمیم گیری می شود؟

دادگاه خانواده هنگام صدور حکم مقتضی در مورد درخواست طلاق توافقی، در خصوص موضوعات زیر تصمیم گیری می کند. همچنین زوجین ممکن است در حدود مقررات قانونی نسبت به برخی از این موضوعات ضمن طرح درخواست طلاق توافقی، توافق کرده باشند.

  • مهریه و نحوه پرداخت آن
  • نفقه زوجه
  • اجرت المثل ایام زوجیت
  • حضانت کودکان و حق ملاقات با آنان
  • استرداد جهیزیه و اجرای آن

مهریه در طلاق توافقی

از مهترین موضوعات مورد بحث در طلاق توافقی ، مهریه می باشد. توافقات زوجین در خصوص مهریه به این صورت که زوجه بخواهد کل مهریه خود یا بخشی از آن را درقبال طلاق ببخشد و یا در مورد نحوه پرداخت مهریه که بصورت یکجا و یا اقساطی باشد توافق نمایند.

مثلا زوجه از تعداد 110 سکه بهار آزادی تعداد 80 سکه را در قبال طلاق بذل نماید و باقی مانده را در هنگام اجرای صیغه طلاق دریافت نماید. وکیل طلاق توافقی میتواند زوجین را در خصوص توافقات راهنمایی نماید.

حضانت فرزند در طلاق توافقی

طبق قانون حضانت دختر و پسر تا 7 سالگی با مادر است. حضانت دختر از 7  تا 9 سالگی و پسر از 7 تا 15 سالگی با پدر است . دختر و پسر به ترتیب پس از 9 و 15 سالگی از دایره حضانت خارج هستند. در خصوص حضانت فرزند در طلاق توافقی، زوجین می توانند برخلاف اصول کلی با هم توافق نمایند و دادگاه در این مورد دخالتی ندارد.

Duration-of-consensual-divorce

اعتبار رای طلاق توافقی

مطابق ماده 34 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 مدت زمان اعتبار گواهی عدم امکان سازش برای اجرای صیغه طلاق سه ماه پس از تاریخ قطعی شدن رای می باشد. چنانچه  زوجین ظرف مدت سه ماه برای اجرای صیغه طلاق به دفترخانه مراجعه نکنند رای صادره از درجه اعتبار ساقط می باشد. در صورتی که رای صادره از اعتبار بیفتد کلیه توافقاتی که رای مذکور براساس آن صادر شده است نیز بی اعتبار می شود.

در صورت ارجاع پرونده به وکیل آیا حضور زوجین در دادگاه الزامی می باشد؟

در صورت ارجاع پرونده طلاق توافقی به وکیل زوجین بدوا باید با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام به ثبت نام در سامانه ثنا نمایند. بعد از ثبت نام باید زوجین برای اعطای وکالت به وکیل و تنظیم صورتجلسه طلاق توافقی در دفتر وکالت ما حضور یابند.

در روند انجام طلاق توافقی در اکثر موارد زوجه باید در دادگاه برای آزمایش بارداری حضور یابد. اگر زوجه باکره باشد با دستور قضایی به پزشک قانونی معرفی و گواهی سلامت اخذ می شود. در مواردی بعضی شعب ارائه پاسخ آزمایش بارداری را موکول به ثبت طلاق در دفترخانه می نمایند در اینصورت نیز لازم نیست که زوجه در دادگاه حضور یابد.

مزایای داشتن وکیل برای طلاق توافقی

  • با وجود آنکه برای استفاده از خدمات وکیل، شما باید حق الوکاله بپردازید باید به این موضوع اشاره کرد که هزینه ی حق الوکاله وکیل طلاق توافقی در مقایسه با هزینه ای که در اثر اطاله روند دادرسی و قضایی پیش می آید، بسیار کمتر است و از طرفی دیگر نیز زمان شما به هدر نخواهد رفت.
  • از آنجایی که با وجود وکیل طلاق دیگر نیازی نیست تا زوجین در دادگاه حضور یابند، به خوبی می توان به این نکته پی برد که تنش ها و فشار های روانی حاصل از طلاق و جدایی نیز کاهش میابد.
  • یک وکیل طلاق توافقی از تمام مراحل دادرسی آگاهی دارد و با ارائه خدمات مشاوره ای نیز به موکلان خود نیز کمک میکند. حضور وکیل توافقی باعث جلوگیری از تضییع حقوق موکل می گردد.
  • تنظیم و تقدیم دادخواست صحیح و همچنین تنظیم توافق نامه طلاق توافقی به صورت صحیح مهم ترین رکن اقدام به طلاق از جمله طلاق توافقی می باشد که اگر ناقص و همراه با ایراد تنظیم گردد، پرونده با مشکلات عدیده ای مواجه می گردد.

مدارک مورد نیاز طلاق توافقی

یکی از متداول ترین سوالاتی که ممکن است قبل از طی کردن مراحل قانونی طلاق توافقی برای افراد پیش آید آن است که دقیقا باید چه مدارکی را با خود به همراه داشته باشیم؟ در پاسخ به این سوال به طور خلاصه به موارد زیر می توان اشاره کرد :

  • گواهی عدم انصراف از طلاق در صورتی که زوجین مراحل مشاوره را گذارنده باشند.
  • اصل سند ازدواج یا رونوشت آن
  • مدارک هویتی زوجین
  • در صورتی که زوجه وکالت در طلاق داشته باشد اصل وکالت نامه محضری باید همراه او باشد.
  • توافق نامه تنظیم شده میان زوجین.

جهت مشاوره حقوقی با وکیل طلاق توافقی با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. فاطمه یعقوبی وکیل پایه یک دادگستری

12 دیدگاه دربارهٔ «وکیل طلاق توافقی»

    1. فاطمه یعقوبی

      با سلام و عرض ادب. به موجب قانون مدنی حضانت فرزند تا سن 7 سالگی بر عهده مادر و پس از آن بر عهده پدر می باشد. بنابراین دادگاه اجازه ندارد برای فرزند دختر بالای 9 سال تمام و پسر بالای 15 سال تمام تعیین تکلیف نماید ولی در طلاق توافقی طرفین می توانند خلاف آن را با یکدیگر توافق کنند .

  1. اصغر مهدوی

    سلام وقتتون بخیر . من و همسرم در خصوص طلاق با هم توافق کردیم سوالم این است که آیا طلاق توافقی مهریه دارد؟

    1. فاطمه یعقوبی

      با سلام و احترام. در صورتی که طلاق توافقی یاشد شما می تونید در خصوص امور مالی و غیر مالی با هم توافق کنید. بنابراین شما می توانید در زمان طلاق توافق کنید که زوجه تمام آن را و یا بخشی از مهریه را مطالبه کند و یا کل مهریه را به مرد ببخشد.

  2. مونا رمضانی پور

    سلام من وکالت در طلاق دارم میخوام با وکالتی که از شوهرم دارم طلاق بگیرم آیا من باید دو تا وکیل بگیرم چون هزینه دو وکیل برای من خیلی سنگینه؟

    1. فاطمه یعقوبی

      با سلام و احترام . در طلاق های توافقی که زوجه وکالت در طلاق دارد زوجه باید یک نفر وکیل برای آقا انتخاب کند و این امر الزامی است ولی برای خودتون اگر شرایط حضور در دادگاه دارید الزامی به گرفتن وکیل نیست.

  3. مریم عزیزی

    سلام . من با شوهرم خیلی به مشکل خوردم میخوام مهریه ام رو ببخشم و حق طلاق بگیرم میشه راهنمایی کنید که چطوری وکالت در طلاق بگیرم تشکر

    1. فاطمه یعقوبی

      با سلام و احترام شما می توانید با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی نسبت به اخذ وکالت در طلاق اقدام کنید.

  4. زینب اسدی

    سلام و عرض ادب. طلاق من توسط شما انجام شد در کمترین زمان ممکن خیلی ازتون ممنونم

  5. سلام وقت بخیر. مدت زمان انجام طلاق توافقی چقدر است؟ آیا جلسات مشاوره اجباری است؟

    1. فاطمه یعقوبی

      با سلام و احترام . مدت زمان انجام طلاق توافقی در دفتر ما حدودا 10 الی 15 روز کاری می باشد و نیازی به حضور زوجین در جلسات مشاوره نیست.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × یک =

اسکرول به بالا